VGT nutarė stiprinti žvalgybinius pajėgumus: situacija Rusijoje parodė, kad „karalius yra nuogas“

Lrytas.tv ir ELTA

2023-06-25 17:31

Rusijos viduje kilę neramumai dėl samdinių grupuotės „Wagner“ kelto maišto parodė, kad Maskvos režimas yra pažeidžiamas, sako prezidentas Gitanas Nausėda. Todėl, pasak jo, sekmadienį sušaukta Valstybės gynimo taryba (VGT) nutarė stiprinti žvalgybinius pajėgumus ir spartinti sienos priedangos plano įgyvendinimo procesus.


„Režimas patiria naują krizinę situaciją. Ir tai jau yra krizinė situacija, susiklosčiusi pačioje Rusijoje. Tam tikri maištaujantys elementai pradeda kelti grėsmę režimai. Svarbiausia, pati įvykių seka pademonstravo, kad „karalius yra nuogas“ ir kad štai tokios kolonos, tokio dydžio pajėgos gali nužygiuoti gana toli“, – spaudos konferencijos metu sakė G. Nausėda. „Rusijos režimas pademonstravo, kad yra pažeidžiamas, kad režimas skyla, ir kad panašaus mąsto iššūkių – gal net didesnių – gali būti ir ateityje“, – aiškino jis. Pasak šalies vadovo, VGT nusprendė stiprinti žvalgybinius pajėgumus ties Lietuvos-Baltarusijos siena, Kaliningrado sritimi.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.