Alytuje prasiautė audra: užfiksavo nuo žaibo smūgio liepsnojantį medį bei plaukiančias gatves

Lrytas.tv

2023-06-17 22:21

Itin ilgai alinusią sausrą Lietuvoje keičia liūtys – penktadienį į įvairius su audra susijusius iškvietimus ugniagesiai skubėjo Kaune, o šeštadienį lietus skandina Alytų. Čia vos per maždaug 20 minučių iškrito trečdalis viso mėnesio kritulių normos. Tiesa, alytiškių teigimu, netrūko ne tik lietaus, bet ir krušos su žaibais – nuo vieno jų užsiliepsnojo ir medis.

„Pro Alytų praslinko tropinė liūtis su perkūnija. Vos per ~20 minučių iškrito trečdalis birželio mėnesio kritulių kiekio t. y. apie 25 mm (norma 80 mm). Paprasčiau sakant, į kiekvieną miesto 1 m² buvo supilta net po 25 litrus vandens. Tuo tarpu, Santaikos g. nors rekonstruojama, bet panašu, jog vamzdžius kanalizacijai patiesė remiantis STR su senąja 1961–1990 m. norma. Seniau tokie ypač stiprūs lietūs gerokai rečiau pasitaikydavo. Prie viso to teks prisitaikyti. Beje, skendo ir kitos miesto gatvės. Kokia gi Alytaus miesto šventė be lietaus“, – pranešė „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.