Video
Audio

Įkalinti vaikai, melas Seimui bei ataka prieš Konstituciją: už A. Bilotaitės klaidas mokėti tektų ir gyventojams

Trečiadienį (birželio 7 d.) KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą KT priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą. Pastarasis prašė KT įvertinti įstatymo dėl užsieniečių teisinės padėties nuostatas. Skundą pateikęs prieglobsčio prašytojas nurodė esąs įsitikinęs, kad negali būti nustatytas toks teisinis reguliavimas, kuriuo leidžiama apriboti asmens laisvę be teismo sprendimo neapibrėžtam laikui, be teisinių procedūrinių garantijų, kurios užtikrintų teisminę priežiūrą.

Reaguodamas į Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl neteisėtų migrantų politikos, Seimo Žmogau teisių komiteto (ŽTK) narys Vytautas Bakas tikina, kad prokuratūra turėtų pradėti ikiteisminius tyrimus dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sprendimu sulaikytų užsieniečių. Todėl šioje situacijoje, pabrėžė jis, turi būti keliamas ne tik politinės, bet ir teisinės atsakomybės klausimas. Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Vytautas Bakas siūlo ministrei Agnei Bilotaitei palikti postą, o šios valios neišreiškus savarankiškai – prie to, anot pašnekovo, turėtų prisidėti Seimas. Apie tai plačiau laidoje „Nauja diena“, ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.