Video
Audio

Pristatė psichoaktyviųjų medžiagų paplitimo mokyklose tyrimą: problema yra kompleksinė

Lrytas.tv

2023-06-06 12:53, atnaujinta 2023-06-13 14:32

Naujausias „Vilnius sveikiau“ tyrimas mokyklose parodė psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo tendencijas: 12 proc. sostinės 10-okų prisipažįsta, kad per pastarąjį mėnesį buvo girti, 15 proc. yra vartoję kanapių, kasdien elektronines cigaretes rūko net 19 proc. mokinių. Nors dauguma moksleivių nurodė gerai sutariantys su tėvais, beveik trečdalis (27 proc.) nedrįsta su tėvais kalbėtis asmeniniais klausimais. Tik 36 proc. tėvų nustato, kada vakarais jų vaikai turi grįžti namo.


Spaudos konferencijoje pristatyti tyrimo rezultatai bei aptarta, ką artėjant moksleivių vasaros atostogoms tėvai ar globėjai galėtų prevenciškai daryti, kaip tinkamai reaguoti į vartojimo atvejį, kur kreiptis pagalbos. Gydytojai papasakojo, su kuo pastaruoju metu susiduria ligoninės priimamajame.


Spaudos konferencijoje dalyvavo Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė; Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovė dr. Aušra Bilotienė Motiejūnienė; Respublikinio priklausomybės ligų centro Vaikų ir jaunimo reabilitacijos skyriaus l.e.p. vedėja Giedrė Misiūnienė; Vilniaus visuomenės sveikatos biuro Stebėsenos ir strateginio planavimo skyriaus koordinatorė Emilija Gaidytė.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.