Video
Audio

Kachovkos sprogdinimas – tik lašas to, kas gali laukti: atsakė, kiek didėja katastrofos Zaporižios AE grėsmė

2023-06-06 14:11, atnaujinta 2023-06-06 14:15

Naktį į antradienį okupantai rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, kuri yra prie Dniepro aukščiau Chersono. Šį faktą patvirtino Ukrainos Pietų operatyvinės karinės vadovybės atstovai, praneša UNIAN. Sprendžiant iš internete pasirodžiusių kadrų, užtvanka kritiškai pažeista ir nebegali sulaikyti vandens srauto. Iš Kachovkos vandens telkinio nekontroliuojamai plūsta vanduo, tai gali sukelti didelius potvynius žemiau pasroviui.

Lietuvos kariuomenės atsargos majoras Darius Antanaitis aptarė šią aktualiją. Jis tokiu Rusijos poelgiu nesistebi, esą rusai veikia pagal senus sovietų vadovėlius, todėl, kaip teigia D. Antanaitis, jo nenustebintų net branduolinės elektrinės susprogdinimas. Kaip Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas paveiks vietos gyventojus – ekspertas kalbėjo laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.