Kibernetinių atakų pobūdis ir kaita verčia susiimti: specialistai atsakė, ką privalu žinoti

Lrytas.tv

2023-06-01 11:25

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) direktorius Liudas Ališauskas ketvirtadienį pristatė kibernetinio saugumo situaciją šalyje. Jis sako, kad šiemet per pirmąjį metų ketvirtį kibernetinių atakų fiksuota dvigubai mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. L. Ališausko teigimu, pastaruoju metu keičiasi kibernetinių atakų, nukreiptų prieš Lietuvą ir šalies verslus, pobūdis. Jis taip pat pažymi, kad atitinkamai stiprėja ir organizacijų Lietuvoje kibernetinė sauga.

„Priežastys, dėl ko tų incidentų mažėja – tai per 2022 metus daug kibernetinio saugumo organizacijų, tiek ypatingos svarbos infrastruktūros valdytojai ir tvarkytojai, tiek ir valstybinių, informacinių išteklių, padarė neblogą pažangą. Tai lėmė signalai iš karo Ukrainoje bei tai, kad praeitais metais Lietuva buvo DDoS atakų taikinyje. Šitie veiksniai ir lėmė tai, kad organizacijos ėmėsi priemonių ir jos, panašu, duoda visai neblogų rezultatų“, – sako L. Ališauskas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.