Video
Audio

Įtariama klasta: jaunųjų ūkininkų programoje dalyvaujantys asmenys apgaule galėjo įgyti apie 750 tūkst. eurų

Lrytas.tv

2023-05-29 11:12, atnaujinta 2023-05-29 15:57

Jaunųjų ūkininkų paramos programoje dalyvaujantys asmenys galėjo sukčiaujant įgyti apie 750 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos ir Lietuvos biudžeto lėšų, sako Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis. Pasak jo, Europos prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNNT) atlieka didelio masto ikiteisminį tyrimą dėl visoje Lietuvoje veikiančio išmokų pasisavinimo tinklo. „Įtariama, kad eilė asmenų, naudodami sudėtinę apgaulę, įgijo mažiausiai 750 tūkst. eurų iš Lietuvos kaimo plėtros programos „Ūkio ir verslo plėtra“, veiklos srityje „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė V. Kukaitis.

„Įtariama, kad keturi nusikalstamos veikos organizatoriai, žinodami, kad paraiškose asmenys bus įvardyti kaip jaunieji ūkininkai, paramos lėšomis gavo finansavimą iš Nacionalinės mokėjimo agentūros“, – dėstė jis. Įtariamieji, anot prokuroro, nusikalstamą veiką vykdė pernai ir šiemet, asmenys buvo sulaikyti. V. Kukaičio teigimu, sukčiavę asmenys savo veiklą kruopščiai maskavo, kūrė fiktyvius sandorius.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.