Rusijai švenčiant Pergalės dieną, Vilniuje netrūko provokacijų: užfiksavo, kas vyko Antakalnio kapinėse

Lrytas.tv

2023-05-09 12:54, atnaujinta 2023-05-09 12:58

Rusijai švenčiant gegužės 9-ąją, vadinamąją Pergalės dieną, į sostinės Antakalnio kapines nuo ankstaus ryto taip pat renkasi pavieniai žmonės. Gėles jie deda ir sostinės valdžios nukeltų stelų vietoje. Prie kapinių budi ir policijos pareigūnai, pasiruošę užtikrinti viešąją tvarką ir suvaldyti provokacijas, jei tokių kils. Maždaug apie 9 valandą lankytojų būrys pagausėja – gėlėmis nešini žmonės vienas kitą sveikina „su švente“, atminimo vietoje deda gvazdikus ir kitas gėles. Kapinėse skamba ir gegužės 9-ajai skirtos dainos.

Tiesa, su žurnalistais bendrauti žmonės geranoriškai nenusiteikę – vienas vyras į kapines susirinkusius žiniasklaidos atstovus išvadino „provokatoriais“, bandė juos išvaryti. Įdienojus policijos dėmesį patraukė vyras, atsistojęs šalia buvusių stelų su plakatu „Čia stovėjo paminklas buvusiems antifašistams. Jį nugriovė fašistų gynėjai“. Policija bandė įkalbėti vyrą padėti plakatą tačiau vyras neatlyžo. „Kur žodžio laisvė? Aš nenoriu su jumis bendrauti, niekur neisiu“, – policijos pareigūnams šaukė vyras.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.