Užfiksuota, kaip Lietuvos kariai treniruojasi su naujausia NATO sąjungininke

Lietuvos kariuomenė

2023-05-08 12:55

Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono kariai su šarvuočiais „M-113“ gegužės 1–14 d. dalyvauja tarptautinėse pratybose „Arrow 23“, Pohjankangas šaudymo ir pratybų poligone Suomijoje. Pratybų tikslas – sustiprinti mechanizuotų vienetų sąveiką mūšio sąlygomis.

Šiose pratybose bendrai treniruojasi 2200 karių, tarp kurių daugiau nei tūkstantis Suomijos šauktinių ir apie 850 sąjungininkų karių iš Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Latvijos ir Lietuvos sausumos pajėgų. Pratyboms pasitelkta apie 400 transporto priemonių, tarp kurių pėstininkų kovos mašinos „Warrior“ (Jungtinė Karalystė), šarvuočiai „Pasi“ (Latvija), šarvuočiai M113 (Lietuva), pėstininkų kovos mašinos CV90 (Estija), taip pat pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir tankai „Abrams“ (Jungtinės Amerikos Valstijos). Pratybų metu taip pat vykdomos Karinių oro pajėgų oro paramos operacijos.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.