Video
Audio

V. Čmilytė-Nielsen apie neskaidriai leidžiamas savivaldybių lėšas: Seimas yra pasirengęs koreguoti teisės aktus

Antradienį (gegužės 2 d.) 11 val. Seimo rūmuose vyko Seimo valdybos narių ir naujai išrinktų savivaldybių merų susitikimas, kurį inicijavo Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Reaguodama į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai netinkamai leidžiamas savivaldybių tarybų narių veiklai skirtas lėšas, parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Seimas yra pasirengęs koreguoti teisės aktus, kad ateityje būtų išvengta panašių situacijų.

„Kalbėjome apie poreikį koreguoti Vietos savivaldos įstatymą, kalbėjome ir apie pastaruoju metu viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl galimai netinkamo naudojimo lėšų. Visi šie klausimai buvo aptarti ir aš, iš savo pusės, susirinkusius merus patikinau, kad tiek, kiek bus poreikis, Seimas yra pasirengęs koreguoti teisės aktus, kad ateityje nekiltų tokių problemų“, – antradienį žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.Parlamento vadovė teigia, kad yra net keletas galimų šios situacijos sprendimo būdų.

Po viešojoje erdvėje kilusio skandalui dėl netinkamai leidžiamų savivaldybių tarybų narių veiklai skirtų lėšų, į susitikimą atvyko ir Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius, kuris teigė tikintis, jog atsakingos institucijos išnagrinės susiklosčiusią situaciją ir pateiks galutinį sprendimą.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.