Video
Audio

Kinija turi planą visam pasauliui: numatė ir metus, kuomet taptume žiauraus komunizmo dalimi

Čekijos prezidentas Petras Pavelas mano, kad Kinijai negalima patikėti tarpininkavimo sprendžiant Rusijos ir Ukrainos konfliktą, nes Pekinui būtų naudingas ilgas karas. Kinijai taip pat naudinga, kad Vakarai, remdami Ukrainą, tikriausiai tampa šiek tiek silpnesni, pridūrė jis. P. Pavelas pažymėjo, kad Kinija kasdien mokosi iš šio konflikto.

Praėjus vos kelioms valandoms po P. Pavelo išsakytų žodžių, Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye pareiškė, kad šalys, kurios kadaise buvo SSRS sudėtyje esančios respublikos, „neturi efektyvaus statuso tarptautinėje teisėje“, nes, jo manymu, nėra atitinkamo tarptautinio susitarimo, kuris jį įtvirtintų.

Tėvynės Sąjungos – krikščionių demokratų frakcijos narys Matas Maldeikis pastebi, kad Kinija turi vieną tikslą. Plačiau apie tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.