G. Landsbergis apie NATO gynybos planus: kol kas šampaną palaikyčiau šaldytuve

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako dar neskubantis džiaugtis NATO pristatytais gynybos planais, nes, pažymi politikas, jie dar nėra patvirtinti. „Gynybos planai bus tvirtinami politiniu sutarimu. Kol kas jie dar nėra patvirtinti. Kol jie nėra patvirtinti, aš paprastai susilaikau nuo komentarų, dėl to, kad bet koks labai išsamus komentavimas riboja mūsų galimybes tuos planus kokiu nors būdu pagerinti. Tai palaukime, ateis diskusijos, sudalyvausime politiniuose debatuose, visa apimtimi juos įvertinsime, ar galime ko nors reikalauti“, – žurnalistams antradienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas G. Landsbergis. Pasak ministro, iš esmės planai jį džiugina, bet dar yra ką nuveikti iki kol jie bus patvirtinti.

„Taip, džiaugiamės planais, suprantame, kad jie reaguoja į situaciją, kuri yra labai arti mūsų. Tikimės, kad bus rastas sutarimas, nes tai dar nėra garantuota, norėčiau priminti, kad ankstesnieji gynybos planai buvo labai ilgai užstabdyti todėl, kad valstybė, mūsų aljanso narė, juos užstabdė. Lygiai kaip dabar Švedijos narystė užstabdyta. Tai kol kas aš šampaną dar palaikyčiau šaldytuve ir palaukime, kol tai įvyks“, – pažymi ministras. G. Landsbergis pabrėžia, kad NATO pristatyti gynybos planai yra orientuoti į karinio konflikto atvejus, tačiau neapima atgrasymo dėmens. Todėl, ministro teigimu, tolimesniuose debatuose bus stengiamasi agresorių atgrasymo faktorių taip pat įtraukti į gynybos planų sutarimą.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.