A. Dulkys apie vakcinacijos mažėjimą: pastebimas signalizuojantis raudonų lempučių vaizdas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atkreipia dėmesį, kad bendri vakcinacijos tempai šalyje mažėja, o tai, akcentuoja jis, kelia riziką, jog gali sugrįžti kai kurios šiuo metu jau suvaldytos ligos. Visgi, atkreipia dėmesį ministras, kad šios tendencijos nereikėtų sieti su COVID-19 pandemija, nes, anot jo, skiepijimosi mastas šalyje mažėja jau 10 metų.

„Yra tik pora skiepų, kur mes matome, kad yra augimas, o visais kitais atžvilgiais arba yra rezultatas toks pats, arba, kas yra blogiau – tai yra mažėjimas. Tas mažėjimas yra signalizuojantis – turi tam tikrą raudonų lempučių vaizdą“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys. „O tai jau signalizuoja, kad galima kai kuriais atžvilgiais pereiti į tą rizikos zoną, kad gali sugrįžti kai kurios ligos“, – pridūrė ministras.

Visgi A. Dulkys atkreipia dėmesį, kad vakcinacijos mažėjimas buvo pradėtas fiksuoti dar prieš COVID-19 pandemiją, kai skiepijimosi klausimą dalis visuomenė pradėjo vertinti ypač jautriai.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.