Ekonomikos ir inovacijų ministerija pirmadienį (balandžio 24 d.) pristatė iniciatyvą, kuria siekiama mažinti maisto švaistymą. Pakeitus Maisto įstatymą ir prekybos maistu tvarką siūloma sudaryti galimybę Lietuvoje pratęsti maisto, paženklinto žymeniu „Geriausias iki...“, minimalų tinkamumo vartoti terminą ir leisti jį pardavinėti ilgiau. Žymuo „Geriausias iki...“ nurodo rekomenduojamą produkto suvartojimo terminą, todėl iš tikrųjų tokį maistą dažniausiai galima valgyti ilgiau, nei nurodyta ant pakuotės.
„Lietuvoje išmetame beveik 400 tūkst. tonų maisto produktų per metus. Maždaug šeštadalis šio kiekio susidaro vykdant mažmeninės prekybos veiklas. Išmetame daugiau maisto nei vidutinis europietis, tačiau situaciją galima pagerinti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.