Video
Audio

M. Navickienė: „Nulinė tolerancija smurtui, o ypač smurtui prieš vaikus, turėtų būti mūsų visų pagrindinis siekis“

Praėjusiais metais beveik 3000 vaikų galimai patyrė smurtą, tačiau realus smurtą patiriančių vaikų skaičius gali būti gerokai didesnis. Vaiko teisių gynėjai atkreipia dėmesį, kad kiekvienas vaikų gyvenime dalyvaujantis žmogus gali padėti apsaugoti juos nuo visų rūšių smurto. Tad visais atvejais, kai kyla įtarimų, kad vaikas patiria smurtą ar kitaip buvo pažeistos jo teisės, reikėtų skambinti nemokama Vaiko teisių linija nr. 8 800 10 800.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, nuo vaiko teisių apsaugos sistemos reformos praėjo jau 5 metai, yra plečiamas paslaugų spektras, didinamas jų prieinamumas, greitėja reagavimas į įvykius, tad kasmet pavyksta padėti vis didesniam skaičiui vaikų ir institucijos toliau dės visas įmanomas pastangas, kad padėtų kiekvienam. Vis tik realiam pokyčiui reikia ne tik institucijų bendro darbo, tam yra būtinas pokytis visuomenėje ir drąsa jį priimti.

„Nulinė tolerancija smurtui, o ypač smurtui prieš vaikus, turėtų būti mūsų visų pagrindinis prioritetas ir siekis. Pranešti apie patiriamą bet kokios formos smurtą ir paprašyti pagalbos – ne silpnumo, o stiprybės bruožas. Sureaguoti į nukentėjusiojo prašymą padėti ir mokytis atpažinti nuo smurto kenčiančius – kiekvieno sąmoningo, atsakingo ir pilietiško žmogaus pareiga“, – sako ministrė.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.