Video
Audio

Įvertino tvirtėjančius Rusijos ir Kinijos santykius: galimas lūžio taškas dėl vienos paprastos priežasties

Kinijos Liaudies Respublikos prezidento Xi Jinpingas lėktuvas nusileido Maskvos Vnukovo oro uoste, praneša „Ukrinform“ su nuoroda į Rusijos valstybinės informacijos agentūros „Telegram“ kanalą. Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kurį Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) įtaria karo nusikaltimais, spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad abiejų šalių vadovų susitikimas įvyks apie 16.30 val. Maskvos (15.30 val. Lietuvos) laiku. Tai bus pokalbis akis į akį, po kurio vyks neformalūs pietūs.

Be dvišalių klausimų, Rusijos ir Kinijos vadovai aptars Pekino pateiktą taikaus karo sureguliavimo Ukrainoje planą. „Čia, žinoma, išsamius paaiškinimus pateiks prezidentas Putinas, kad prezidentas Xi Jinpingas galėtų, kaip sakoma, iš pirmų lūpų susipažinti su dabartine padėtimi iš Rusijos perspektyvos“, – sakė D. Peskovas.

Vis glaudesnius Kinijos ir Rusijos ryšius bei galimas to pasekmes aptarė bei savo įžvalgomis dalijosi politikos apžvalgininkas Marius Laurinavičius. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.