Tarnybą Lietuvoje pradėjo nauja NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės rotacija

Tomas Kavaliauskas | Lietuvos kariuomenė

2023-02-09 17:03

Vasario 9 d. Rukloje vyko NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės (angl. NATO Enhanced Forward Presence Multinational Battle Group, eFP BG) Lietuvoje rotacijos ir vadovybės pasikeitimo ceremonija.

„Esu dėkingas NATO Priešakinių pajėgų bataliono vadams ir kariams už jų tarnybą Lietuvoje. Nėra nieko stipresnio už vėliavų, įrangos, technikos, idėjų ir širdžių vienybę vardan vieno tikslo. Mes šiandien siunčiame žinutę, kad esame ir būsime kartu visada.“, – į karius kreipėsi Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Tryliktajai NATO kovinės grupės rotacijai vadovaus Vokietijos kariuomenės pulkininkas leitenantas Lars Neitzel, kuris pakeis nuo rugpjūčio kovinei grupei vadovavusį plk. ltn. Marc Maulbecker. Naują rotaciją sudaro kariai iš Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos, Norvegijos, Čekijos, Liuksemburgo ir po pusmečio pertraukos į rotaciją grįžusios Kroatijos. Iš viso kovinę grupę Lietuvoje šiuo metu sudaro apie 1600 karių.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.