Video
Audio

Siūlo EP skandalą traktuoti kaip įrodymą, kad institucijos veikia: atsakė, kuo tai gali baigtis

Kai kurie Europos Sąjungos pareigūnai tvirtina, kad Kataro korupcijos tyrimas susijęs tik su „keliais asmenimis“. Tačiau kiti sako, kad puvėsiai ES institucijose yra kur kas gilesni. Belgijos policijai pradėjus antrąją reidų bangą Europos Parlamente, apstulbęs Briuselio elitas pradėjo spręsti nepatogų klausimą: kiek dar yra įsitraukusių žmonių?

Be Europos Parlamento, buvo apieškota 19 rezidencijų ir biurų, sulaikyti šeši asmenys ir rasta mažiausiai 1,5 mln. eurų, todėl kai kurie ES pareigūnai ir aktyvistai teigė manantys, kad į besiplečiantį tinklą bus įtraukta dar daugiau pavardžių ir kad Kataro kyšininkavimo skandalas rodo daug gilesnę ir labiau paplitusią korupcijos problemą ne tik Europos Parlamente, bet ir visose ES institucijose.

Ką atskleidžia šis beprecedentis skandalas ir kokia galima jo baigtis kalbėjo politologas Linas Kojala. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 valandą per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.