Video
Audio

I. Šimonytė: barbariškos atakos dar labiau išryškina moralinę pareigą padėti Ukrainai

2022-12-09 13:04, atnaujinta 2022-12-09 14:15

Gruodžio 9-ąją Rygoje įvyko Baltijos Ministrų Tarybos (BMT) premjerų susitikimas, kuriame Lietuvos, Latvijos ir Estijos Ministrai Pirmininkai Ingrida Šimonytė, Krišjanis Karinis ir Kaja Kallas aptarė paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai bei Baltarusijai griežtinimą ir Rusijos tarptautinės baudžiamosios atsakomybės už karo nusikaltimus siekio įgyvendinimą, regioninį saugumą ir bendradarbiavimą energetikos ir susisiekimo srityje – elektros tinklų sinchronizacijos ir „Rail Baltica“ projektų kuo greitesnį įgyvendinimą.

„Mūsų pokalbiai šiandien vyko solidarumo su kovojančia Ukraina dvasioje. Aptarėme kaip dar galėtumėme daugiau padėti Ukrainai, ypač šiuo kritiniu laikotarpiu, kai Rusija tęsia brutalų, nuolatiniu teroru grįstą karą, tikslingai bombarduoja elektros tinklus ir kitą civilinę infrastruktūrą“, – sakė premjerė. Ministrė Pirmininkė pabrėžė, kad reikalinga toliau griežtinti sankcijas Rusijai bei Baltarusijai ir užtikrinti jau esamų sankcijų įgyvendinimą, nepaliekant jame spragų.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.