Neteisėtai lašišas gaudžiusiems vyrams išsisukti nepavyko: teks sumokėti kone 9 tūkstančius

Lrytas.tv ir Aplinkos apsaugos departamentas prie AM

2022-12-02 16:36

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai Švenčionių rajone sulaikė du asmenis, tinklais pagavusius devynias lašišas. Vien žala žuvų ištekliams sudaro 8730 eurų.

Utenos GGAI pareigūnai, gavę informaciją iš Aplinkos apsaugos departamento Veiklos organizavimo skyriaus pareigūno, lapkričio 29 dienos vakare Kaltanėnų gyvenvietėje, Švenčionių r., sulaikė du asmenis, grįžusius į namus su neteisėtai sugautomis 9 lašišomis.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad minėtas lašišas piliečiai neteisėtai sugavo dviem statomaisiais tinklais iš guminės valties Neries upėje Vilniaus r., už 114 km nuo sulaikymo vietos. Perstatyti statomieji tinklai buvo surasti ir ištraukti iš karto, nuvykus prie Neries upės, po minėtų piliečių sulaikymo. Asmenims gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų su guminės plaukiojimo priemonės ir dviejų statomųjų tinklų konfiskavimu, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 8730 eurų.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.