Alytuje įžiebta tūkstančiais lempučių papuošta eglė: akcentuoja ne kainą, o susitelkimą

Lrytas.tv

2022-12-02 18:17, atnaujinta 2022-12-02 18:19

Sakoma, kad dzūkai – patys nuoširdžiausi, todėl šiemet buvo akcentuojama, kad ne eglutės aukštis ar papuošimų kiekis svarbiausia, o žmonių šypsenos, bendruomeniškumas ir susitelkimas šiuo sunkiu laikotarpiu.

Penktadienio vakarą žaliaskarė įžiebta Alytaus Rotušės aikštėje – kai didmiesčiai varžosi dėl kuo įspūdingesnių dekoracijų, alytiškiai pasirinko kitą kelią. Eglutę papuošta tik apačioje – tankiai sudėti žalios, sidabrinės ir raudonos spalvos burbulai, kurie kylant į viršų retėja, o vėliau ir visai išnyksta, telieka žalios natūralios eglės šakos. Didžiausia puošmena – tūkstančiai lempučių, kurios mirksi skirtingu dažniu ir spalvomis.

Eglutės puošybai buvo išleista 10 tūkstančių eurų ir tai, greičiausiai, viena kukliausių sumų visoje Lietuvoje. Eglutės įžiebimas buvo palydėtas šventiniu koncertu, 3D pasaka ant teatro sienų, o pati kuliminacija palydėta lazerių šou – šie pasirinkti vietoje tradicinių fejerverkų, kurių dabar miestas nusprendė atsisakyti.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.