Garbės piliečiu pripažintas V. Adamkus sostinę vadina svajone: pasidalijo prisiminimais iš jaunystės

2022-11-21 19:56, atnaujinta 2022-11-21 20:14

Augant Kaune, Vilnius buvo tikslas ir ir svajonė, sako kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, pirmadienį atsiėmęs sostinės garbės piliečio regalijas. „Kaip visi turbūt jau žinote, esu gimęs ir augęs Kaune. Vilnius mums, tuometinio laiko gimnazistams ir jaunuoliams, buvo tikslas ir svajonė“, – ceremonijoje Vilniaus rotušėje sakė V. Adamkus. „Vienu metu tai buvo realus miestas už šimto kilometrų, bet į kuri mes negalėjome nuvykti, ir kartu tarsi čiurlioniškas vaizdinys su savo gatvelėmis ir pylimais, su visomis čia gyvenančiomis tautomis, su alsuojančia istorija ir dabartimi“, – pridūrė jis.

V. Adamkus tapo 20-uoju Vilniaus garbės piliečiu. Pastaraisiais metais šį titulą yra pelnę pirmasis Lietuvos vadovas po atkurtos nepriklausomybės Vytautas Landsbergis, kunigas ir disidentas Julius Sasnauskas, MO muziejaus įkūrėjai Viktoras ir Danguolė Butkai, dailininkas Samuelis Bakas, architektas Algimantas Nasvytis, buvęs Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.