VRM tikina – R. Pocius bando paslėpti realias problemas: teikė melagingą informaciją, nebuvo darbo vietoje

Lrytas.tv

2022-10-24 14:44

Atleistas Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius savo pareiškimais bando pridengti tikrąsias problemas – melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą telefonu, sako Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas. Apie R. Pociaus pasitraukimo iš tarnybos aplinkybes jis pirmadienį komentavo po to, kai buvęs VST vadas interviu naujienų portalui „Delfi“ teigė ne kartą sulaukęs vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės reikalavimo trauktis iš pareigų po pernai vykusių riaušių malšinimo prie Seimo. Jis tvirtino, kad ministrė tuomet delsė priimti sprendimus.

„Buvo nuspręsta atsistatydinimo priežasčių neviešinti, bet esame priversti paaiškinti, kad vadas melavo apie susitikimus su diplomatais ir tuo metu nebuvo darbo vietoje, ne kartą be priežasties nedalyvavo Vidaus reikalų ministerijos statutinių įstaigų pasitarimuose dėl grėsmių valdymo, paaiškinimų konkrečių nepateikdavo, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė viceministras. – Daugybę kartų neatsiliepė į skambučius, kai turi būti pasiekiamumas 24/7“. Anot jo, R. Pocius atsisakydavo skirti viešojo saugumo pareigūnus policijai, kurie užtikrintų viešąją tvarką renginiuose.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.