Video
Audio

Vyriausybei dvi ministerijos teikia pasiūlymą MMA didinti 15 proc. iki 840 eurų

Socialinės apsaugos ir darbo bei finansų ministrės oficialiai patvirtino, kad minimalią mėnesio algą (MMA) nuo kitų metų siūlo didinti 15 proc., o neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) – beveik 16 proc. „Šiandien Vyriausybei dvi ministerijos teikia pasiūlymą MMA didinti 15 proc. iki 840 eurų, į rankas 633 eurai. Šis sprendimas teikiamas Vyriausybei, bet su juo grįšime į Trišalę tarybą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Maksimaliai taikytiną NPD siūlome didinti 85 eurais nuo 540 iki 625, tai yra 15,7 proc. augimas“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė. Anot M. Navickienės, siūlymas dėl MMA socialiniams partneriams bus patektas rugsėjo 27 dieną. „Pristatyti šį sprendimą socialiniams partneriams dar kartą kaip kompromisą. Manome, kad susitarimą tarp profesinių sąjungų ir darbdavių galima surasti“, – kalbėjo M. Navickienė. MMA siūloma padidinti 110 eurų iki 840 eurų (iki mokesčių), o NPD – 85 eurais iki 625 eurų.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.