Nematerialiu kultūros paveldu garsėjantys Trakai kviečia susipažinti: atraskite praeitį dabartyje

Partnerio turinys

2022-04-03 10:00, atnaujinta 2022-04-12 16:25

Savo unikalumu ir gausa garsėjantis Trakų krašto nematerialus kultūros paveldas – tai dabartį ir praeitį bei kultūrų įvairovę jungiantis gyvybingumo tiltas. Juo keliaujantys, turi galimybę atrasti savo šaknis, ryšį su praeitimi, susipažinti su Trakų krašto papročiais, tradicijomis, menu, muzika, kultūrinėmis erdvėmis ir kitu Trakų krašto kultūriniu paveldu, kuriuo didžiuojamasi. Trakų krašto nematerialus kultūros paveldas yra unikalus, nuolat puoselėjamas ir saugomas.

Atrask praeitį dabartyje keliaudamas piligrimų takais, sukdamasis šokių sūkuryje, maldos susikaupime, alsuodamas su gamta, džiūgaudamas su šeima. Šiandien mums ateitį nušviečia unikali Trakų krašto istorija ir kultūra. Laikas neturi formų, bet turi tradicijas, kurios išlieka tol, kol jas saugome ir perduodame ateities kartoms.

Sek informaciją apie Trakų rajone vyksiančius renginius ir suplanuok savo apsilankymą juose: www.eventstrakai.lt ir www.trakai.lt.

Tradiciniai pavasario renginiai Trakų krašte: Karaimų religinės bendruomenės šventė „Tymbyl chydžy“ Trakuose; velykinės dirbtuvės Trakuose ir visose seniūnijose; Atvelykis Lentvaryje; Jurginių šventimo tradicija Aukštadvaryje; Vakarojimai „Pavasario balsai”; Viešpaties Krikšto atlaidai Trakų Švč. Dievo Motinos Gimimo stačiatikių cerkvėje; Šv. Stanislovo atlaidai Aukštadvario Kristaus Atsimainymo bažnyčioje; Šv. Dominyko atlaidai Aukštadvario Šv. Dominyko bažnyčioje.

Atrask, pažink, išsaugok!

Projektas „Nematerialaus kultūros paveldo populiarinimas Trakų rajono savivaldybėje e-rinkodaros priemonėmis“ finansuojamas ES lėšomis.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.