Medžių stoję ginti Kauniečiai buvo suimti policijos

Lrytas.lt

2017-08-21 15:25, atnaujinta 2017-08-21 16:06

Kaune kertamų medžių ginti stoję gyventojai atsidūrė areštinėje. Policija į komisariatą atvežė du vyrus ir moterį, kurie protestavo Antano Smetonos Alėjoje.

Anot Policijos, protestuotojai trukdė kirsti medžius. Neprileido prie medžių visus leidimus turinčių darbininkų. Vėliau nepakluso pareigūnų nurodymams pasiraukti nuo medžių, kuriuos numatyta pašalinti. Kauno gyventojai dėl kertamų medžių protestuoja jau antrą savaitę. Jie piktinasi, kad užsimota pašalinti brandžius ir miestą puošiančius medžius. Tačiau anot valdžios, medžiai kertami, nes yra seni, jų šaknys gadina gatves. Anksčiau protestuotojams buvo pavykę bent trumpam sutrikdyti medžių pjovėjų darbą. Kai pirmadienį trys medžius gunantys protestuotojai buvo sulaikyti, socialiniuose tinkluose kilo pasipiktinimas tokiais pareigūnų veiksmais. Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas pareiškė, kad policija panaudojo perteklinę jėgą, o valstybė vėl neišlaikė demokratijos egzamino

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.