Video
Audio

Pasisakė tarnybos metu moters nužudymo kaltinamo policininko advokatas: sureagavo į kaltinimus dėl mandagumo

2024-10-04 15:18

Vilniaus apygardos teismui nagrinėjant bylą, kurioje policijos pareigūnas Darius Šerpytis kaltinamas moters nužudymu tarnybos metu, kaltinamasis teisme nurodė, kad prieš agresyvų, neadekvačiai besielgiantį asmenį buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“, dujos, teleskopinė lazda, tačiau moters suvaldyti nepavyko. Galiausiai, pasak kaltinamojo, išnaudojus visas priemones ir įvertinus tai, kad su peiliu pareigūnus puolusi moteris kelia grėsmę, buvo panaudotas šaunamasis ginklas.

Kaltinamo pareigūno D. Šerpyčio advokatas Romualdas Drakšas po teismo posėdžio žurnalistams sakė, kad visiškai nėra svarbu, kaip pareigūnai elgėsi iki lemtingų šūvių. Jis pabrėžė, kad jo ginamasis kaltinamas peržengęs būtinosios ginties ribas. Advokatas pabrėžia su tuo nesutinkantis. Jis nurodė, kad D. Šerpytis nesiekė nužudyti moters. Pasak advokato, pirmi keturi šūviai į moterį buvo paleisti į kojas ir rankas ir tik penktasis, kuris buvo lemtingas, buvo paleistas į pilvą, tačiau netyčia, nes jo ginamasis šovė, slysdamas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.