Dujovežį vairavusiam Baltarusijos piliečiui prasmukti nepavyko: muitininkai aptiko didelę cigarečių kontrabandą

Lrytas.tv ir Muitinės kriminalinė tarnyba

2023-12-01 14:08

Vienos iš tokių patikrų metu, lapkričio 24 d. Raigardo kelio poste, panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, dujų cisternoje muitininkai aptiko didelę cigarečių kontrabandą. Preliminariais vertinimais dujovežis nelegaliai gabeno apie 600 dėžių rūkalų, kurių vertė viršija 1 mln. eurų. Dujovežį vairavęs Baltarusijos pilietis pareigūnams deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis 19 tonų suskystintų propano dujų. Tačiau patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai pastebėjo, kad cisternoje visai ne dujos.

Laikantis saugumo reikalavimų ir iškvietus ugniagesius gelbėtojus, cisterna buvo atverta ir paaiškėjo, kad ji pilna nelegalių rūkalų – baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“. Kad nelegalaus krovinio neišduotų svorių skirtumas cisternoje dar buvo prikrauta ir įvairių gelžgalių. „Daf“ vairuotojas buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą (15 tūkst. eurų).

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.