Nelegalaus tabako fabrike – produkcija už milijonus eurų: pareigūnai pasidalijo filmuota medžiaga

Muitinės kriminalinė tarnyba

2023-03-22 15:11

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos policijos pareigūnais ir Klaipėdos apygardos prokuratūra, Klaipėdos ir Kretingos rajonuose aptiko nelegalų tabako fabriką, kur falsifikuotos „Marlboro“ , „Prince“ ir „L&M“ cigaretės ir sandėlį. Sulaikyta 11 asmenų – Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos piliečių. Aptiktos įrangos, cigarečių ir tabako žaliavos vertė – keletas milijonų eurų. Tyrimą dėl Klaipėdos rajone galimai vykdomos neteisėtos veiklos – nelegalios rūkalų gamybos Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pradėjo dar kovo pradžioje.

Išankstiniais duomenimis iš viso rastos 768 dėžės (384 tūkst. pakelių) jau gatavos „produkcijos“ – „Marlboro“ , „Prince“ ir „L&M“ rūkalų falsifikatų, taip pat – iki 30 tonų tabako žaliavos. Preliminariais vertinimais vien iš tabako žaliavos buvo galima pagaminti apie 30 mln. vnt cigarečių, kurių vertė siektų keletą milijonų eurų. Sulaikyta 11 asmenų – Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos piliečių, dauguma jų darbavosi šešėliniame fabrike, ten pat ir gyveno.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.