Pabrėžė moterų indėlį į mokslą ir švietimą: žinomos mokslininkės pasidalijo karčiomis patirtimis

2024-04-12 14:49

Apie lygias teises šiai dienai kalbama vis dažniau, tačiau ar kalbų tikrai pakanka ir kaip šių diskusijų rezultatai persikelia į mokslo bei švietimo sektorių? Žinomos Lietuvos mokslininkės pasidalijo savo patirtimi ir atskleidė daugiau faktų apie visuomenės reakciją į jų pasirinktą kelią, kuris, deja, šiai dienai dar ne visiems atrodo visiškai priimtinas. „2022 metais laimėjau galimybę dalyvauti prestižinėje stažuočių programoje. Ir prisiekiu, iki kol išvažiavau į ją, nes ji turėjo trukti 12 mėnesių, manęs kiekvienas sutiktas žmogus klausė – o ką darys mano vyras“, – savo patirtimi dalijosi KTU jaunesnioji tyrėja Aelita Zabulionė.

Plačiau apie tai konferencijoje „Švietimo kodas“ diskutavo pasaulyje pripažinta mokslininkė, informatikė, fizinių mokslų daktarė, profesorė ir 5 vaikų mama, prof. Valentina Dagienė, VU mokslininkė, dėstytoja, 2022 m. pripažinta viena perspektyviausių jaunųjų mokslininkių visame pasaulyje doc. dr. jaun. akad. Ieva Plikusienė, KTU jaunesnioji tyrėja Aelita Zabulionė. Diskusiją moderavo prof. dr. Lina Kaminskienė, VDU Švietimo akademijos kanclerė.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.