Singapūro restorane – istorinis laboratorijoje išaugintos mėsos debiutas

, Lrytas.tv

2020-12-16 12:44

Viename Singapūro restorane šį savaitgalį rengiamas laboratorijoje išaugintos vištienos debiutas, šį produktą gaminančiai kompanijai paskelbus apie trečiadienį pradėtą prekybą. JAV startuolis „Eat Just“ anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad jos produkciją leista pardavinėti Singapūre kaip vištienos kepsnelių ingredientą. Singapūras tapo pirmąja šalimi, leidusia pardavinėti mėsą, pagamintą be jokių gyvūnų skerdimo. Klientams bus pasiūlyti trys dirbtinai išaugintos vištienos patiekalai, kuriuos sukurti įkvėpė didžiausios vištienos gamintojos Kinija, Brazilija ir JAV, sakoma pareiškime. Prognozuojama, kad mėsos vartojimas iki 2050 metų išaugs daugiau kaip 70 proc., tad laboratorijoje auginamos alternatyvos suvaidins vaidmenį užtikrinant saugų maisto tiekimą, nurodė kompanija.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.