Viename Singapūro restorane šį savaitgalį rengiamas laboratorijoje išaugintos vištienos debiutas, šį produktą gaminančiai kompanijai paskelbus apie trečiadienį pradėtą prekybą. JAV startuolis „Eat Just“ anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad jos produkciją leista pardavinėti Singapūre kaip vištienos kepsnelių ingredientą. Singapūras tapo pirmąja šalimi, leidusia pardavinėti mėsą, pagamintą be jokių gyvūnų skerdimo. Klientams bus pasiūlyti trys dirbtinai išaugintos vištienos patiekalai, kuriuos sukurti įkvėpė didžiausios vištienos gamintojos Kinija, Brazilija ir JAV, sakoma pareiškime. Prognozuojama, kad mėsos vartojimas iki 2050 metų išaugs daugiau kaip 70 proc., tad laboratorijoje auginamos alternatyvos suvaidins vaidmenį užtikrinant saugų maisto tiekimą, nurodė kompanija.