Buvęs snaiperis atrado išskirtinę terapinio meno formą: vietoje teptukų naudoja šaunamuosius ginklus ar net tankinę patranką

Reuters

2021-05-06 09:12

Buvęs Izraelio armijos snaiperis Davidas Roytmanas rado naują terapijos formą – veiksmo tapybą. Tačiau jis, kurdamas abstraktų meną, naudoja ne teptukus, bet šaunamuosius ginklus ar net karinio tanko patranką. 42-ejų metų Roytmanas apibūdina tokį metodą kaip terapinį, tai padeda jam gyti. Kai buvęs armijos snaiperis taikosi ginklu ne į žmones ir ne kare, daro tai dėl savo malonumo ir noro perduoti žinią pasauliui. „Tai verčia mane jaustis ramiai.“ – teigia Roytmanas. Naudodamas pistoletą Izraelyje ir Antrojo pasaulinio karo laikų tanko patranką gimtojoje Ukrainoje, Roytmanas šaudo į dažų maišus, pakabintus prie medžio lentų ir drobių. Tarp susidariusių spalvotų dėmių ir skylių drobėje jis tarytum atsitiktinai įterpia ir tekstus hebrajų, anglų ir rusų kalbomis. Tai – žiūrovo kvietimas formuoti žodžius. Pasak jo, dvidešimt neįprastų darbų buvo parduoti nuo 5 000 iki 10 000 USD už kūrinį. Pasak Royatmano, meno žinia yra ta, kad siunčiant berniukus į kovą visi galvoja, kaip apsaugoti savo šalį, tačiau turi atsiminti ir tai, kad grįžus jiems reikia palaikymo. Taip buvęs armijos snaiperis užsiminė apie veteranų psichinę sveikatą.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.