Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė prabilo apie moterų diskriminaciją

VA Caritas

2017-08-21 12:10

Šiandienos visuomenėje ypatingai daug kalbama apie lyčių lygybę ir būtinybę moterims sukurti vienodas galimybes su vyrais visose gyvenimo srityse. Tačiau realybė toli gražu neatspindi garsių lozungų. Daugybė moterų stokoja pasitikėjimo savimi ir profesiniame, ir visuomeniniame gyvenime. Kas tą pasitikėjimą griauna?

Politikė Radvilė Morkūnaitė – Mikulėnienė dalijasi savo pastebėjimais apie vis dar vyraujančius stereotipus moterų, ypač jaunų, atžvilgiu. Ji pasakoja apie itin griežtą vertinimą, kurio sulaukia moterys profesinėje srityje ir apie viešai formuojamas tendencingas nuomones. Radvilė tai vadina nepakantumu. Kaip keisti visuomenės nuostatas, kad moterys sulauktų deramos pagarbos ir įvertinimo? VA „Caritas“ darbuotoja Rita, dirbanti su moterimis, patyrusiomis smurtą ir išnaudojimą sako, kad lyčių lygybė ir pagarba turi pradėti formuotis šeimoje.

„Sužeisti“ - Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ projektas, kuriuo siekiama mažinti smurtinę kultūrą mūsų šalyje. Jums pristatysime pokalbių su visuomenėje žinomais žmonėmis seriją. Joje pašnekovai pasakoja apie įvairiais gyvenimo laikotarpiais patirtą smurtą ir dalijasi jausmais, patiriamais būnant „sužeistais“. Jų patirtis komentuoja psichologai, sielovadininkai ir socialiniai darbuotojai, siūlydami veiksmus, kurių kiekvienas galime imtis, kad užkirstume kelią smurtui.

Jeigu ir Jūsų aplinkoje smurtaujama, jeigu norite apie tai pakalbėti, kreipkitės į Vilniaus arkivyskupijos „Caritą“: Tel. 8 5 2611014 el.p.: info@vilnius.caritas.lt

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.