Iliuzionistas Rokas Bernatonis papasakojo, kokių patyčių sulaukė mokykloje

Caritas

2017-07-31 13:10, atnaujinta 2017-07-31 13:46

Pasakyti žodį kitam užtrunka vos keletą sekundžių. Tačiau jei tas žodis skaudina ir žeidžia, kitam žmogui gali prireikti viso gyvenimo išsigydyti mūsų žodžių atvertas sielos žaizdas. Patyčios – viena iš labiausiai paplitusių smurto formų, ypatingai vaikų ir jaunimo tarpe.

Jautrus iliuzionisto Roko Bernatonio pasakojimas apie mokykloje patirtas bendraamžių patyčias atskleidžia išgyvenimus, kuriuos patiria patyčių aukos. Kokios mintys sukasi galvoje, kai atrodo, kad visas pasaulis toks neteisingas, kai nesijauti saugus ir nežinai, kaip išspręsti šią situaciją? Psichologė pataria, kaip turėtų reaguoti suaugusieji ir kokių veiksmų jie privalo imtis, kad vaikas nesijaustų bejėgis, o patyčios būtų sustabdytos.

„Sužeisti“ - Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ projektas, kuriuo siekiama mažinti smurtinę kultūrą mūsų šalyje. Jums pristatysime pokalbių su visuomenėje žinomais žmonėmis seriją. Joje pašnekovai pasakoja apie įvairiais gyvenimo laikotarpiais patirtą smurtą ir dalijasi jausmais, patiriamais būnant „sužeistais“. Jų patirtis komentuoja psichologai, sielovadininkai ir socialiniai darbuotojai, siūlydami veiksmus, kurių kiekvienas galime imtis, kad užkirstume kelią smurtui.

Jeigu ir Jūsų aplinkoje smurtaujama, jeigu norite apie tai pakalbėti, kreipkitės į Vilniaus arkivyskupijos „Caritą“: Tel. 8 5 2611014 el.p.: href="mailto:info@vilnius.caritas.lt">info lang="en-US">@vilnius.caritas.lt

style="text-indent: -1.25cm; margin-bottom: 0cm">

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.