Žinomi žmonės papasakojo, kokį smurtą patyrė vaikystėje

Lrytas.lt

2017-07-17 11:37, atnaujinta 2017-07-17 11:51

Smurtą patiriame visi, skiriasi tik jo formos ir smurtautojai, nuo kurių nukenčiame. Smurtas paliečia visų socialinių sluoksnių, įvairaus amžiaus ir išsilavinimo žmones. Tačiau dažnai jis yra sunkiai pastebimas, neatpažįstamas, pasislėpęs po įvairiomis kaukėmis, kurios gali mus suklaidinti.

Sužeisti – tai ir būdvardis, ir veiksmažodis. Dauguma mūsų esame sužeisti, ir galime sužeisti kitus – sąmoningai arba patys to nesuvokdami. Todėl turime išmokti atpažinti smurtą ir visus jo veidus, besislepiančius po kaukėmis. Turime būti atsakingi už savo artimą, už visuomenę, kurioje gyvename ir kurią kuriame savo kasdieniu buvimu.

„Sužeisti“ - Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ projektas, kuriuo siekiama mažinti smurtinę kultūrą mūsų šalyje. Jums pristatysime pokalbių su visuomenėje žinomais žmonėmis seriją. Joje pašnekovai pasakoja apie įvairiais gyvenimo laikotarpiais patirtą smurtą ir dalijasi jausmais, patiriamais būnant „sužeistais“. Jų patirtis komentuoja psichologai, sielovadininkai ir socialiniai darbuotojai, siūlydami veiksmus, kurių kiekvienas galime imtis, kad užkirstume kelią smurtui.

Jeigu ir Jūsų aplinkoje smurtaujama, jeigu norite apie tai pakalbėti, kreipkitės į Vilniaus arkivyskupijos „Caritą“: Tel. 8 5 2611014 el.p.: info@vilnius.caritas.lt

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.