Viskas, ką reikia žinoti apie grybus

Manosveikata.lt

2015-12-15 10:21, atnaujinta 2016-12-12 02:07

Nors grybai maistui vartojami nuo neatmenamų laikų, tačiau ir šiandien dėl jų maistinės vertės sklando nevienodos nuomonės. Taigi ar grybus valgyti sveika? Daugelis iš mūsų grybus vertina labai atsargiai – kaip mažavertį produktą. Grybų maistinės vertės žinovai ir specialistai tikriausiai neklysta manydami, kad grybai – vertingas maisto produktas. Tai patvirtina ir mokslinių laboratorijų tyrimai, tarp jų iš Lietuvos. Prancūzų kulinarai teigia, jog grybų kvapiosios medžiagos neturi sau lygių, sužadina skrandžio sulčių išsiskyrimą, didina apetitą, gerina kitų maisto produktų virškinimą. Ar tai ne privalumas?

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.