Kol daliai ketvirtasis „Dakaro 2023“ greičio ruožas tapo pragaru, L. Kancius turėjo puikų etapą: pavargau, bet susitvarkėme

Lrytas.tv ir „Story racing“

2023-01-04 17:39, atnaujinta 2023-01-10 13:58

Laisvydas Kancius šiandien ir vėl turėjo puikią dieną – jis pirmą kartą pakilo iki prizininkų trejeto ir ketvirtame Dakaro ralio greičio ruože užėmė trečią vietą. Tai leido bendroje rikiuotėje pakilti viena pozicija aukščiau – iš penktos į ketvirtą vietą. Tačiau tai nereiškia, kad klaipėdiečiui lenktynės buvo lengvos. Pirmas šimtas kilometrų ėjo aukštyn, buvo labai daug aukštų kopų, todėl vienu metu Laisvydas pastebėjo, kad gali neužtekti degalų iki kuro užpylimo zonos. „Pastenėjau, kad sunaudojau net 27 litrus degalų pravažiavus vos šimtą kilometrų. Mūsų degalų bakas yra tik 45 litrų, o kuro užpylimo zoną organizatoriai įrengė už 250 km nuo starto. Supratau, kad galiu neužtekti kuro, todėl teko mažinti tempą ir taupyti degalus”, – po finišo sakė L. Kancius.

Tačiau taupymas padėjo tik iš dalies – likus porai kilometrų iki finišo lietuvio keturratis sustojo dėl pasibaigusių degalų. Šalia stojo ir daugiau kaip dešimt konkurentų – visiems pritrūko degalų. Organizatoriams teko atvežti po kelis litrus visiems ir tik tokiu būdu sportininkai galėjo tęsti lenktynes. „Laimei, kad toje vietoje jau buvo prasidėjusi neutralizacijos zona, tai laiko praktiškai nepraradau. Tačiau dėl visos šitos suirutės visai nepailsėjau. Nes vos užsipylus baką jau turėjau lėkti toliau – baigėsi poilsio laikas“, – sakė „Story racing“ komandos lenktynininkas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.