Video
Audio

Prakalbo apie paradoksalią situaciją Lietuvos viešajame sektoriuje: galime pakliūti į spąstus

Lietuvoje klostosi paradoksali situacija – mes vis didiname atlyginimus viešojo sektoriaus darbuotojams, tačiau iš jų nereikalaujame efektyvumo. Verslas, kuriam vis žadama didinti mokesčius, jau kalba, kad atlyginimais nebegali konkuruoti su viešojo sektoriaus darbuotojais. Kai kuriuose rajonuose privatų sektorių jie viršija 10 proc.

Be to, Lietuvoje kur kas daugiau žmonių dirba viešajame sektoriuje nei vidutiniškai ES ir politikų taip žadamos reformos niekaip nenutinka. Pavyzdžiui, jei visi švietimo sektoriuje dirbantys žmonės būtų pedagogais, vieną vaiką mokytų keturi mokytojai. Apie tai, kuo mums tai gresia ir į kokius spąstus galime patekti laidoje „Verslo požiūris“ kalba Vidmantas Janulevičius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas ir Marius Dubnikovas, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas. Laidos vedėjas Arūnas Milašius.

„Verslo požiūris“ – laida apie Lietuvą ir pasaulį verslo akimis, verslumo skatinimą, valdžios ir visuomenės požiūrio keitimą, nuomones ir įžvalgas iš Lietuvos verslininkų, savo srities profesionalų. Laidos vedėjas – „Verslo požiūrio“ redaktorius Arūnas Milašius. Laidą „Verslo požiūris“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 15:30 val. portale Lrytas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.