Įvertino atsargos karių kreipimąsi: problema – valdžios nekalbadieniai

Lietuvos atsargos kariai antradienį kreipėsi į šalies vadovus dėl būtinų pokyčių Lietuvos krašto apsaugos sistemoje ir stagnacijos įveikimo. Karinininkų manymu, įvertinus geopolitinę situaciją, karo Ukrainoje eigą ir Rusijos laikyseną, Lietuva atsidūrė pavojingoje situacijoje, kuri kelia rimtas, netgi egzistencines, grėsmes, todėl pateikė konkrečius siūlymus, ką krašto apsaugos sistemoje reikėtų padaryti nedelsiant.

Sauliaus Guzevičiaus nuomone, karininkų teikiami 14 pasiūlymų yra reikšmingi ir svarbūs, o Gediminas Kirkilas savo ruožtu pridūrė, kad didžiausia problema yra politikų nekalbadieniai. Pulkininkas S. Guzevičius ir buvęs premjeras G. Kirkilas apžvelgė gynybos situaciją Lietuvoje ir karininkų kreipimosi reikšmę gynybos atžvilgiu.

Plačiau apie tai laidoje „Lietuva tiesiogiai“, ją žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.