Išskyrė karo sukelto streso požymius: atsakomybę jaunimo tarpe neša socialiniai tinklai

Jau daugiau nei du metus vyksta Rusijos karas prieš Ukrainą. Nors esame ganėtinai toli, dažnas iš mūsų jaučiame įvairiausias emocijas: nerimą, baimę, bejėgiškumą, pyktį. Daugeliui šiuo metu baisu ne tik dėl Ukrainoje žūstančių žmonių, bet neramu ir dėl to, kas gali nutikti Lietuvai.

Rosita Kanapeckaitė išskyrė, jog nerimas pasireiškia skirtingai, o jam įtakos turi ir socialiniai tinklai. Pašnekovė pasidalijo, kaip pasireiškia stresas jaunimo tarpe ir kaip elgtis, norint suvaldyti stresinę būklę.

Apie karo streso tipus, jų požymius ir kaip elgtis jaučiantiems didelį nerimą laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos psichologė Rosita Kanapeckaitė bei žmogaus teisių aktyvistė Rasa Žilinskaitė-Taner. Laidą „Lietuva tiesiogiai“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.