Kelia klausimą, ar tikrai Lietuvai reikalingi tankai „Leopard“: svarbu išsikelti vieną uždavinį

Prezidentas Gitanas Nausėda sušaukė Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdį. Jame VGT nariai buvo supažindinti su strateginiu žvalgybos tarnybų grėsmių vertinimu, aptarė principinę krašto apsaugos sistemos struktūrą, vertino pėstininkų divizijos pajėgumų įsigijimų ekonomines ir finansines alternatyvas.

Dar pernai pranešta, kad savo gynybinius pajėgumus Lietuva ketina sustiprinti tankais. Tuo metu oficialiai nebuvo detalizuota, nei kiek, nei kokius tankus ketinama pirkti, tačiau krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas buvo prasitaręs, kad kalbama apie vokiškus „Leopard“.

Gynybos ekspertas Giedrimas Jeglinskas, Seimo nariai Raimundas Lopata ir Vilius Semeška įvertino tankų įsigijimą ir atsakė, ar spės „Leopard“ pasiekti Lietuvą. Plačiau apie tai laidoje „Lietuva tiesiogiai“, ją žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.