Nepasitikėjimą VSD vadovu laiko dovanėle rusų propagandistams: esą siekiama pakišti koją prezidentui

Antradienį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis iš Seimo tribūnos atsakinės į parlamentarų pateiktus klausimus dėl galimai neteisėtos žvalgybos veiklos 2019 m. prezidento rinkimų metu. VSD vadui adresuota 15 sudėtinių klausimų.

Parlamentarai domisi knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ pateiktomis aplinkybėmis dėl tuometinio kandidato į šalies vadovo postą Gitano Nausėdos rinkiminio štabo atstovų tikrinimo – keliamas klausimas, kokiu pagrindu D. Jauniškis gavo atitinkamų asmenų sąrašus, kas juos sudarė ir kokiu teisiniu pagrindu vyko asmenų tikrinimai. Taip pat norima sužinoti, kokie buvo G. Nausėdos aplinkos patikros rezultatai, kaip jie buvo perduoti politiko kolegoms.

Savo pozicijas šia aktualija pateikė Seimo pirmininkės pavaduotojas Jonas Jarutis, Seimo pirmininko pavaduotojas Jurgis Razma ir NSGK narys Raimundas Lopata. Plačiau – laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Ją žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį ir trečiadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.