Atsakė, kodėl didžioji dalis nežino, kaip elgtis karo atveju: įvardijo, ką reikia padaryti

Lietuvos kariuomenės vadui užsiminus apie po kelerių metų galimai Lietuvos laukiančias naujas grėsmes iš Rusijos, ekspertai vis nuožmiau baksnoja į civilinės saugos problemas, kurios kiltų karo atveju.

Istorijos tyrinėtojas, „Praeities žvalgo“ projektu išgarsėjęs visuomenininkas Šarūnas Jasiukevičius įsitikinęs, kad Lietuva karui dar nepasiruošusi. Anot jo, Lietuvoje nėra nei vienos slėptuvės civiliams, pabėgti iš šalies karo atveju būtų itin sudėtinga, todėl vienintelė reali galimybė gyventojams – įsitvirtinti ir gintis. Tačiau ir šiuo atveju susiduriama su civilių karinio pasirengimo problema.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas įvardijo, kas padaryta dėl Lietuvos pasiruošimo, tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Dainius Gaižauskas pastebi, kad šalis nepadarė jokių išvadų prasidėjus karui Ukrainoje. Laidą „Lietuva tiesiogiai“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį ir trečiadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.