Prancūzijai pralaužus ledus dėl tankų tiekimo Ukrainai tikisi kitų šalių veiksmų: tokiu atveju prognozės dėl karo taptų realybe

Dar praėjusią savaitę pasaulinėse žiniasklaidos priemonėse nuskambėjo žinia apie tai, kad Prancūzijos ratuotieji tankai „AMX-10RC“ sustiprins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. 2023 m. sausio 4 d. buvo paskelbta informacija, kad Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pranešė, kad Prancūzija pristatys Ukrainai jų gamybos lengvuosius tankus „AMX-10RC / RCR“, ginkluotus 105 mm pusiau automatiniu pabūklu, galinčiu įveikti Rusijos pagrindinius kovos tankus.

Kodėl Prancūzija tapo šalimi, kuri pralaužė ledus ilgai vykusioje diskusijoje dėl ginklų tiekimo ir kaip šie tankai pasitarnaus Ukrainai? Į šiuos klausimus laidoje „Lietuva tiesiogiai“ atsakė atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis. Laidą „Lietuva tiesiogiai“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį ir trečiadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.