Video
Audio

Antrąją pensijos pakopą vadina akių dūmimu: neįžvelgia pasirinkimo laisvės

2024-09-25 16:00, atnaujinta 2024-09-25 17:21

Seime pradėtas svarstyti konservatorių siūlymas dėl pasitraukimo iš antros pakopos pensijų fondų. Įteisinus pokyčius, žmonės pasitraukti iš antros pakopos galėtų ištikus sunkiai ligai, esant 70 proc. ir didesniam nedarbingumui arba esant paliatyviosios pagalbos poreikiui. Opozicija sako, kad tokios pataisos būtų naudingos pensijų fondų valdytojams ir žeria savo siūlymus.

Ką daryti su antra pensijų pakopa? Ar leisti gyventojams pasitraukti iš pensijų kaupimo? Kokios to rizikos ir kiek tai kainuotų valstybei? Laidoje dalyvauja socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas ir profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė. Vedėjas Aurimas Perednis.

Laida „Iš esmės“ – aštrios ir netikėtos diskusijos, pokalbiai su politologais, ekonomistais, politikais, verslininkais ir kitais savo srities specialistais. Laidą „Iš esmės“ žiūrėkite nuo pirmadienio iki trečiadienio 16 valandą portale lrytas.lt. Laidą veda žurnalistai Greta Klimkaitė ir Aurimas Perednis.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.