Video
Audio

Rusija kare ėmė taikyti naują strategiją: įvertino, ko būtinai reikia Ukrainai

Daugiau nei 2,5 metų Ukrainą puolanti Rusija pakeitė savo taktiką – dabar agresorė puola nors ir mažomis grupelėmis, bet visame fronte, nepaisydama to, kad kasdien praranda į pirmas linijas išstumiamus karius. Jiems tai – „vienkartiniai“, į vieną pusę siunčiami kariai, sako Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

„Jie puola visur ir „ramus“ mūsų fronto ruožas yra toks, kur priešas per dieną puola vieną ar du kartus atskiru padaliniu ar padaliniais. Taip, jie praranda visus žmones per tokias savo atakas. Bet jiems tai ne problema. Jie apskaičiavo, kokį kiekį žmonių jie gali sau leisti prarasti per mėnesį. Jie net ir viešai skelbia, kad kas mėnesį mobilizuoja 20–30 tūkst. žmonių. Tai ir yra ta jėga, su kuria jie spaudžia visą frontą ir tai vienur, tai kitur pralaužia gynybą. Per mėnesį juos visus praranda, bet jau kitą mėnesį ateina nauja partija“, – laidoje „ELTA savaitė“ kalbėjo J. Butusovas.

„ELTA savaitė“ – svarbiausių savaitės įvykių, procesų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgos, interviu bei komentarai su Lietuvos ir užsienio ekspertais. Vedėjas – Vytautas Bruveris. Laidą „ELTA savaitė“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 20:00 val. portale lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.