Video
Audio

Ambasadorių skyrimo istorijoje – didesnė kaltė krenta G. Nausėdai: mato požymių, kad pažeidė Konstituciją

2024-01-07 22:30

Pirmąją naujųjų metų savaitę ginčai dėl Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje netilo. URM ir nemaža dalis Seimo narių tvirtina, kad Prezidentūros argumentai, o tuo labiau prašymai pateikti visą dokumentaciją apie vykdytus atrankos konkursus, yra nesuprantami. Šios savaitės pradžioje ministerija net užsiminė, kad toks prašymas gali viršyti prezidentui Konstitucijoje numatytas veiklos ribas.

Šia tema laidoje „24/7“ pasisakė buvęs premjeras Gediminas Kirkilas, Seimo narys Eugenijus Gentvilas ir teisininkas Dainius Žalimas. Tiek pastarasis, tiek G. Kirkilas sutarė, kad šioje istorijoje didesnė kaltė krenta G. Nausėdai. Buvęs premjeras negailėjo kritikos dabartiniam prezidentui sakydamas, kad jis patarėjo lūpomis dalyvauja sąmokslo teorijose. Negana to, D. Žalimas mato požymių, kad buvo pažeista Konstitucija.

Be ambasadoriaus skyrimo klausimo, laidoje buvo aptarti Prezidentūros ir Vyriausybės nesutarimai ir to pasekmės bei kas nutiktų, jei Rusija sugalvotų patikrinti NATO vienybę. Laidą „24/7“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 16:30 val. ir 21:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.