Video
Audio

Melagingus pranešimus apie sprogmenis mokyklose laiko psichologiniu instrumentu: atsakė, kur kyla problema

2023-10-22 22:30

Šimtai Lietuvos mokyklų bei kitų įstaigų į savo elektroninio pašto dėžutes gauna grasinančius laiškus apie pastatuose neva paliktus sprogmenis. Šalies institucijos aiškina, jog tai – prieš Lietuvą nukreipto informacinio karo dalis. Visgi, ugdymo procesui tai jau atnešė nemažai įtampos.

Tiesa, Lietuva – ne vienintelė valstybė, pastaruoju metu patirianti panašias atakas. Su piktadariais susiduria ir mūsų pašonėje esančios valstybės – Latvija ir Estija. Grasinančių laiškų apie bombas prieš kurį laiką buvo sulaukusios ir Lenkijos mokyklos.

Seimo Europos reikalų komiteto narys Matas Maldeikis pranešimus laiko psichologiniu instrumentu. Tuo tarpu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Dainius Gaižauskas peria kritiką ir atsakė, kokie veiksmai turėjo būti, gavus tokius pranešimus. Plačiau apie tai laidoje „24/7“, ją žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 16:30 val. ir 21:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.