Video
Audio

A. Mazuronį išmušė iš vėžių Ž. Pavilionio pasisakymai apie JAV prezidentą: gali atsisukti prieš mus pačius

2023-07-16 22:30, atnaujinta 2023-07-17 09:51

​Vilniaus viršūnių susitikime Ukraina tikėjosi gauti aiškų signalą dėl narystės NATO perspektyvos. Visgi, Vakarų šalių bei Aljanso vadovai nurodo, kad besitęsiant Rusijos karui Ukrainoje, šalies priėmimas į NATO sunkiai įsivaizduojamas. Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis teigė esąs nusivylęs dėl viršūnių susitikime priimtų neaiškių nutarimų Ukrainos narystės klausimu.

Parlamentaras pažymėjo, kad paskutiniu metu Rusijos argumentai kiek švelniau perfrazuojami amerikiečių lyderių. Kaip pavyzdys minimas paskutinis Joe Bideno interviu, kuris, pasak Ž. Pavilionio, yra savotiška Rusijos prezidento Vladimiro Putino Miunchene 2007 m. vykusios saugumo konferencijos metu pasakytos kalbos išraiška.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis neslėpė pasipiktinimo, esą tokie Ž. Pavilionio pasisakymai ateityje gali Lietuvai pakenkti. Apie konservatoriaus kritiką JAV, apie Ukrainos viltį ir neviltį ir apie galimai spendžiamus spąstus prezidentui Gitanui Nausėdai – laidoje „24/7“ diskutavo minėtas A. Mazuronis ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Laidą „24/7“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 16:30 val. ir 21:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.