Video
Audio

Neabejoja, kad VSD komisijos išvados atskleidė daugybę sistemos spragų: atsakė, kas gali laukti nusižengusiųjų

2024-03-27 14:03, atnaujinta 2024-03-27 14:07

Pirmadienį (kovo 25 d.) VSD pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją nagrinėjusi Seimo komisija patvirtino parlamentinio tyrimo išvadą. Po kelis mėnesius trukusių analizių ir keliolikos pareigūnų liudijimų konstatuota, jog VSD vadovas Darius Jauniškis talkino tuometiniam kandidatui Gitanui Nausėdai, rinkdamas žvalgybinę informaciją apie jo aplinką.

Seimo tyrėjai daro išvadą, kad VSD direktorių medžiaga apie kandidato aplinką pasiekė per patį G. Nausėdą arba jo pavedimu veikusį asmenį. Taip pat nurodoma, kad departamente surinkta informacija galėjo būti atskleista ir pačiam G. Nausėdai. Advokatas Gintautas Bartkus ir viešųjų ryšių ekspertas, buvęs prezidento atstovas spaudai Aistis Zabarauskas įžvelgia ne vieną sistemos spragą ir apžvelgė, ko gali sulaukti nusižengusieji. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.